marți, 30 decembrie 2008

Start

.. nici nu stiu ce m-a determinat sa creez un blog. I-am spus: EUROMANIA. Un mic joc de cuvinte: Eu-Romania sau EURO-mania. Nimic nou, nimic senzational, doar un punct de pornire. Traiesc ca si voi sub imperiul diverselor stari sufletesti de zi cu zi si iata ca sub influenta uneia dintre ele am decis sa fac ceva. Cred ca avem nevoie de o coalitie, de un curent, de o "falanga", de un partid, de orice care sa se lupte cu "marla". Marlanii, sau Marla romaneasca, s-au inmultit foarte mult, ne-au invadat, ne-au sufocat. Sunt peste tot, pe strada, in mijloacele de transport, in magazine, in piete, in cinematografe sau sali de teatru , .. ce mai ... peste tot. A ajuns la mare cautare golanasul care isi baga p*la in orice si in oricine, smecherasul care "se descurca sa faca banu' " pe care apoi sa-l "sparga" in cluburi cu "fetitele". A ajuns model pentru tineri unul ca Becali, un analfabet plini de bani obtinuti din afaceri dubioase care practic nu stie sa faca nimic. Il vezi imbracat smechereste, cu camasi deschise la cat mai multi nasturi si pantaloni stramti sau mai rau ... in blugi si pantofi eleganti pe partia din Poiana Brasov, il auzi injurand golaneste sau urland ca un psihopat pe la televiziuni, il percepi sfidand pe toata lumea de la paznicii propriului palatului pana la presedintele tarii, dar te deranjeaza doar pe tine nu si pe tinerii care acum pornesc in viata. Ei il plac, il admira, si-l iau drept model. Cum poti sa-ti iei drept model un trantor si un profitor ca Becali care in fapt nu stie sa faca nimic si sa speri ca vei ajunge bine in viata?

Cei mai "dezghetati" il apreciaza pe Mircea Badea. E drept ca joaca in alta liga fata de Becali dar oare cine este si ce face Mircea Badea? Un oportunist inganfat si bun de gura ? Mai mult ca sigur DA. Cum altfel daca nu un oportunist poate ajunge "jurnalistul numarul 3 al tarii" fara sa scrie un editorial in viata lui. La inceput a fost doar un apendice al talentatei Teo, apoi un colaborator de-al lui Oreste atat in media cat si in afaceri, esuand lamentabil pe ambele planuri si in sfarsit a ajuns comentator "golanesco-smecheresc" al articolelor scrise de altii prin ziare. Cum altfel daca nu un ingamfat, probabil multa vreme complexat, face mereu referire la lipsa muschilor celorlalti, la lipsa inaltimii sau a frumusetii celor care nu-i convin lui? Cum altfel daca nu un "bun de gura" se pricepe la toate dar de fapt nu se pricepe la nimic criticand tot ce-i iese in cale. Ce stie oare el sa faca in afara de a da din gura? Nimic

Sa luam la intamplare si doua modele feminine: Elena Basescu si Mihaela Radulescu. De minunatia familiei Basescu nu sunt multe de spus, toti am vazut de ce este in stare si cu siguranta toti am fost uimiti ca romanii au ales-o in top la categoria tinerilor politicieni.
Raduleasca insa si-a data arama pe fata,. A divortat pentru a treia oara si a facut publica relatia ei cu tanarul june Dani. Omul nu are nicio vina si pana aici poate ca nu ar fi trebuit sa o condamnam, dar ce a urmat a impins-o din ce in ce mai jos, iar ultima dovada de teribilism vulgar adolescentin in care a spus "ce blugii lui Dani urmeaza in emisiunea asta" a descalificat-o complet, dupa umila mea parere.

Peste doar o zi este Revelionul si in promovarea programelor TV remarc iarasi manelizarea distractiei la romani. Chiar nu se mai distreaza romanul fara manele, sunt atat de buni si placuti vederii manelistii de top incat sa ii vedem atat de mult pe sticla in noaptea de Revelion pe Vijelie, Guta sau Minunatul? Cu siguranta sunt foarte multe persoana care asculta cu placere muzica lor, mai ales la petreceri, mai ales dupa un pahar de vin si nu as fi avut nicio problema daca 1-2 ore ar fi fost cu astfel de muzica dar ca sa-i faci vedetele Revelionului e prea de tot. Macar de ar fi frumosi, sau isteti, sau haiosi, dar ei nu au nimic din toate astea. Doar canta.

Canta pentru cei multi, multi dar ...
Marla peste tot. Nimeni nu e perfect, dar vreau sa ridic vocile celor putini care nu sunt marle.

Niciun comentariu: