vineri, 9 ianuarie 2009

Aparente, curiozitati dar si certitudini

Barbie. Daca spui Barbie 99,9% din persoane se gandesc la un lucru pozitiv, la celebra papusa, frumoasa si raspindita in toata lumea. Pentru foarte putini dintre noi Barbie reprezinta numele ororii. Barbie sau "macelarul din Lyon" a fost seful temutului Gestapo, in Franta. Klaus Barbie a fost un atroce ofiter SS care s-a facut remarcat prin cruzime. Ramanand pe aceeasi linie, dar privind din directie opusa, il putem vedea pe Hitler intr-o alta lumina. Toata lumea il identifica cu raul, putini stiu insa ca a fost un talentat desenator si pictor in acuarela, sau ca el a fost initiatorul faimoasei retele de drumuri ale Germaniei. Un alt personaj malefic si de notorietate este celebrul Rasputin pe care toata lumea il asociaza cu performante sexuale deosebite. Recente dezvaluiri arata insa ca era de fapt un complexat sexual, care a facut orice era posibil sa ascunda acest lucru, pentru el sexul nefiind se pare o placere. Ca sa schimb un pic registru si sa ajung mai aproape de zilele noastre haideti sa ne indreptam atentia catre cuvantul englezesc news. As paria toti banii ca foarte putini stiu ca el nu vine de la pluralul cuvantului new ci de la North, East, West and South si reprezenta faptul ca stirile erau culese din cele 4 zari ... sau puncte cardinale. Si iata si o curiozitate legata de actualitate: cuvantul criza in limba chineza este acelasi ca si cuvantul oportunitate.
Este criza fratilor! Este cert ca avem parte de o criza financiara, dar mai grav este ca in Romania avem de-a face cu o criza mult mai periculoasa, mai ascunsa si mai perfida. Este o criza de idei, de imaginatie, de oameni de calitate. Zilele trecute am vazut cum cei de la Prima TV (puteti gasi pe YouTube intamplarea) au avut parte de un spectacol grotesc oferit de Nikita, acel personaj grosolan si vulgar, care o mare perioada de timp a fost dat uitarii de media romaneasca. Din pacate, o minte "luminata" de realizator de emisiuni de divertisment, in lipsa profunda de idei si de inspiratie, a invitat-o si pe respectiva la o emisiune si s-au ales in consecinta cu injuraturi si tipete in platou. Asa invitati ... asa realizatori ... asa divertisment.
Parafrazand o vorba celebra putem spune inca un lucru cert: daca tatal tau e prost nu ai nicio vina, in schimb daca tu esti prost atunci esti printre principalii vinovati.






Niciun comentariu: