miercuri, 28 ianuarie 2009

Uitam sa radem ?

Zambim din ce in ce mai putin si ne bucuram de lucrurile marunte dar frumoase care ne inconjoara, din ce in ce mai rar. Este o realitate pe care o simt si pe pielea mea. Este un fapt deteminat de grijile zilei, de cursul tot mai ridicat al EUR sau al CHF, de stresul de la serviciu, de problemele familiale, etc. Ne gasim tot mai putin timp pentru relaxarea noastra prin terapia "zambet, ras si voie buna". La birou toata lumea este, sau pare ocupata. Mai avem putin si decretam rasul ilegal si imoral la serviciu. Cum sa razi cand firma are probleme financiare, cand tara are probleme financiare, cand Europa, lumea intreaga are probleme? Primim pe mail cateva bancuri si tot felul de chestii mai mult sau mai putin haioase pe care le filtram cu repeziciune si dexteritate si apoi, cel mult, le trimitem "mai departe". Multi nici asta nu mai fac. pentru ca "cine se mai ocupa de prostii d'astea acum?". Cu putin nororc te afli printre cei care inca mai au 2-3 prieteni care "pierd" cate 10-15 minute, din cand in cand, pe la biroul tau pentru o mica discutie non-profesionala. Cam atat. In asta consta aproape totul legat de buna dispozitie la birou. Degeaba toate studiile arata ca un salariat relaxat, necrispat, cu umor si buna dispozitie este mult mai eficient decat ceilalti. Lumea se indarjeste sa arate cat mai preocupata, mai ingandurata si mai afectata. Din pacate le reuseste multora dintre noi, dar spre binele nimanui.

Nici in afara job-ului nu e mai roz situatia, in timpul liber devine din ce in ce mai greu sa gasesti prieteni cu un program lejer si compatbil cu al tau, dispusi sa iasa la o distractie. Gasesti din ce in ce mai greu programe TV cu umor de calitate, filme sau piese de teatru la care sa razi cu pofta. Ingrijorator este ca pentru din ce in ce mai multa lume a te distra inseamna doar a merge intr-un club, bar sau restaurant si a bea. Ar fi ok daca asta ar insemna doar pretextul intalnirii cu prietenii si nu distractia in sine, daca asta ar fi doar mediul in care sa se dezvolte buna dispozitie, glumele, dansul, etc.

Sa revenim la umor, m-au distrat azi trei chestii. Prima a fost ca deja renumitii cercetatori britanici au descoperit vinovatii pentru actuala criza financiara mondiala: rockerii. Ei sunt cei care au utilizat pentru prima oara tehnica folosita ulterior de institutiile financiare prin care si-au vandut in avans anumite procente din castigurile ce vor urma sa vina si i-au infierat pe David Bowie, James Brown si Iron Maiden.

A doua este filmuletul de mai jos. Barbati sau femei, misogini sau nu, cred ca va va fi greu sa nu zambiti.

Si bomboana de pe coliva este parodia de mai jos, care poate genera zambete daca reusim sa facem haz de necaz :

http://www.youtube.com/watch?v=v8mn6jqGjqs

Enjoy !

Niciun comentariu: